Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Lukač: Migrantska kriza se neće završiti ove godine

18. travnja 2019. u 12:39 0 komentara 56 prikaza

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač rekao je da se migranstaka kriza neće završiti ove, ali ni sledećih godina te da "banaliziranje migrantske krize neće BiH izvući iz problema".

Stoga se, kaže, moraju poduzeti koraci da se održi razina sigurnosti i zaštite i to se jedino može uspjeti s rezervnim sastavom policije.

Tvrdi da je ispravna odluka vlasti RS-a da se ne dozvoli zadržavanje migranata na teritoriji RS.

- Granica BiH prema Srbiji i Crnoj Gori je više od 650 kilometara brdsko-planinskog područja koje je teško kontrolirati i Granična policija BiH nema mogućnost da to radi - rekao je Lukač ističući da je do 100 pripadnika MUP-a RS-a uključeno u pomoć Graničnoj policiji da odvrate te migrante od ulaska u RS.

To, dodao je, vrlo teško ide, jer su i migranti dobro organizirani, ali je važno da tijekom kretanja kroz RS ne prave kaznena djela.

- Naša odluka da nemamo migranske kampove u RS sada se pokazala ispravnom - dodao je Lukač u završnoj riječi u paralmentu RS-a o izmjenama i dopuni Zakona o policiji i unutarnjih poslovima u RS.

Ponovio je da nema ništa protiv da i Federacija BiH formira rezervni sastav.

- Pozdravljam svakog novog policajca na ulicama BiH - rekao je Lukač u završnom obraćanju u Narodnoj skupštini.

U nastavku se očekuje glasanje o apsolviranim točkama dnevnog reda ove 4. sjednice entitetskog parlamenta.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.