beigrad

Lovrinović i Sarajlić razgovarali sa predsjednicom Vlade Srbije

20.04.2018.
u 14:37

Članovi Izaslanstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Nikola Lovrinović i Asim Sarajlić razgovarali su u Beogradu s predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.

Premijerka Brnabić upoznala je goste s aktualnom političkom i ekonomskom situacijom u Republici Srbiji, odnosima Republike Srbije s NATO-om, kao i s tijekovima regionalne suradnje.

Premijerka Brnabić naglasila je značaj dobrih odnosa među zemljama u regiji zapadnog Balkana, te dodala da se Srbija, u duhu dobrosusjedstva, želi dodatno angažirati na unapređenju svih oblika suradnje, posebno na planu ekonomije.

Posebno se razgovaralo o politici vojne neutralnosti Republike Srbije, koja, kako je rekla premijerka Brnabić, ne predstavlja smetnju za suradnju s NATO-om, ali ni sa zemljama koje nisu članice Alijanse.

Lovrinović i Sarajlić boravili su u službenoj posjeti institucijama Republike Srbije zajedno s članovima Komiteta za obranu i sigurnost i Potkomiteta za buduće sigurnosne i obrambene kapacitete PSNATO-a.

U okviru boravka u Srbiji, članovi PSNATO-a posjetili su Komandu Riječne flotile Kopnene vojske Srbije u Novom Sadu. Tijekom posjete komandant ove flotile, kapetan bojnog broda Andrija Andrić sa suradnicima upoznao je goste s misijom, zadacima i aktivnostima u obrani teritorije i plovnih puteva, te podrške civilnim vlastima u slučaju prirodnih nepogoda, industrijskih i drugih nesreća.

Za goste iz PSNATO-a u luci Novi Sad izvedena je i pokazna vježba mogućnosti Riječne flotile - priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću PSBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?