mostar

Ljerka Ostojić ponovno izabrana za predsjednicu Matice hrvatske Mostar

21.02.2023.
u 20:42

Izborna, kao i redovita godišnja skupština Matice hrvatske (MH) Mostar održana je u utorak u Mostaru, a akademkinja Ljerka Ostojić ponovno je izabrana na mjesto predsjednice te će nastavit voditi mostarski ogranak Matice iduće četiri godine.

- Veoma sam ushićena i sretna što mi je ponovno ukazano povjerenje i dat ću svoj maksimum da sve bude kako treba – izjavila je Ostojić.

Otkrila je što možemo očekivati od Matice u narednom razdoblju.

- Uskoro nam stiže Mostarsko proljeće, nešto što je već standardizirano i svi ćemo u tome uživati, a potruditi ćemo se da damo sve od sebe kako bi naši sugrađani bili zadovoljni. Tu bih također istaknula i izdavaštvo, gdje imamo svoje časopise: „Motrišta“, „Cvitak“ i „Suvremena pitanja“ – kazala je predsjednica MH Mostar.

U svom izlaganju je naglasila kako su se u proteklom mandatu nastaviljene redovite aktivnosti MH Mostar, unatoč poteškoćama koje je izazvala pandemija koronavirusa.

- Od protekle četiri godine, više od dvije su bile obilježene koronavirusom, na snazi su bili posebni epidemiološki uvjeti, međutim uspjeli smo se održati i dati sve od sebe u očuvanju identiteta i kulture hrvatskog naroda. Iz proteklog mandata posebno bih istaknula kako smo uspostavili održavanje izložbi za mlade akademske slikare kao njihove prve izložbe i to je nešto što se pamti – zaključila je Ostojić.

Osim predsjednice, izabrano je i Predsjedništvo i Nadzorni odbor Ogranka Matice hrvatske Mostar, dok je za glavnu tajnicu izabrana Misijana Brkić Milinković, diplomiranu novinarku, koja je ovom prigodom najavila 25. izdanje Mostarskog proljeća.

- Mostarsko proljeće se po 25. put rascvjetava u Gradu na Neretvi. Počet ćemo koncem travnja kada ćemo prirediti zanimljiv koncert, a očekuje nas i dvadesetak različitih kazališnih, likovnih, književnih i dječjih programa, a ponajprije bih izdvojila gostovanje Mire Gavrana, našega prijatelja i kolege, s njegovim teatrom „Gavran“ – kazala je Brkić Milinković.

Dodala je kako će ove godine naglasak biti na kvaliteti, a ne kvantiteti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?