od 1. siječnja

Ljekarne na području TŽ prestaju s izdavanjem lijekova na recept

lijekovi
31.12.2019.
u 15:26

Ljekarne Tuzlanske županije prestaju sa izdavanjem lijekova na recept od 1. siječnja 2020. godine, a zbog nepostizanja sporazuma između Zavoda zdravstvenog osiguranja TŽ (ZZO TŽ) i magistara farmacije TŽ. 

- S obzirom na to da važeći ugovor o pružanju farmaceutskih usluga izdavanja lijekova s pozitivne liste lijekova TŽ i lijekova koji se financiraju po posebnim programima u 2019. godini ističe 31.12.2019.godine, te da nije potpisan novi ugovor za 2020. godinu, niti je ponuđen na razmatranje novi ugovor kojim bi bilo riješeno i pitanje naknade za izdavanje lijekova na recept o kojem smo s Vladom i premijerom TŽ, predsjednikom Skupštine TŽ, Ministarstvom zdravstva TŽ i Zavodom zdravstvenog osiguranja TŽ pregovarali tijekom cijele 2019. godine, obavještavamo vas da od 01.01.2020. godine ljekarne na području TŽ prestaju sa izdavanjem lijekova na recept - navodi Komora magistara farmacije TŽ u priopćenju za javnost.

Dodaju da će sve ljekarne TŽ, u cilju informiranosti pacijenata o novonastaloj situaciji, od 1. siječnja imati jasno istaknutu obavijest na objektu ljekarne: "U ovoj kekarni se od 01.01.2020. godine ne mogu izdati lijekovi sa esencijalne liste lijekova, iz razloga što sa Zavodom zdravstvenog osiguranja TŽ nije potpisan ugovor za 2020. godinu“.

- Također vas obavještavamo da ljekarne Tuzlanske županije neće potpisati bilo kakav aneks ugovora kojim bi se samo produžio rok važenja trenutnog ugovora pod istim uvjetima kao u 2019. godini, niti će potpisati bilo kakav novi ugovor za 2020. godinu, dok god se ne uvaže naši zahtjevi o visini naknade za izdavanje lijekova na recept koja ne može biti niža od 1,50 KM bez PDV-a, a što predstavlja konačni zaključak svih magistara farmacije TŽ zaposlenih u ljekarnama usvojen na sastanku 30.12.2019. godine i kojim se potvrđuju naši stavovi izraženi u zajedničkoj izjavi od 27.11.2019. godine - navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije