Helleborus niger

Kukurijek je odlična biljka, ali ako imate kućne ljubimce, izbjegavajte ga

14.08.2020.
u 12:09

Prirodno stanište kukurijeka je područje Europe i zapadne Azije. Ove trajnice ili zimzelene vrste dobro uspijevaju u hladnijim klimama, gdje cvatu zimi i u proljeće. Cvatu prekrasnim bijelim, crvenim, ljubičastim i nijansama zelene boje i vrlo su efektni na livadama ili kad su posađeni uz listopadno drveće, piše Living.

Prirodno stanište kukurijeka je područje Europe i zapadne Azije. Ove trajnice ili zimzelene vrste dobro uspijevaju u hladnijim klimama, gdje cvatu zimi i u proljeće. Cvatu prekrasnim bijelim, crvenim, ljubičastim i nijansama zelene boje i vrlo su efektni na livadama ili kad su posađeni uz listopadno drveće.

Kako bismo ga zaštitili od hladnoće, dobro je kukurijek prekriti plastičnim ili staklenim pokrovom prije početka cvatnje. Za uspješan im rast treba osigurati stalnu vlagu. Ima zimzeleno, sjajno, kožasto lišće srednje zelene boje koje je prekriveno dubokim resama. Može narasti do 30 cm visine, a širina mu je od 30 do 45 cm. Primjena: za gredice u sjeni, uz listopadno drveće, uz rub grma i šumski vrt Napomena: Čim se pojave pupoljci, treba ukloniti staro lišće kod listopadnih vrsta. Uklonite cvjetne glavice nakon što sjeme ispadne. Nakon završetka cvatnje korisno ih je prihraniti kompostom ili organskim gnojivom.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije