Predsjedateljica Vijeća ministara BiH

Krišto: Rast moramo bazirati na inovacijama, digitalizaciji i dekarbonizaciji

29.03.2023.
u 13:45

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto obratila se danas u Sarajevu na otvaranju konferencije „Javno-privatni dijalog“ u organizaciji Američke trgovačke komore u BiH.

U svome obraćanju predsjedateljica Krišto je rekla da je Bosna i Hercegovina malo i otvoreno gospodarstvo na rubu Europske unije, čiji su oporavak i rast uvelike uvjetovani kako kretanjima u regionalnoj i europskoj tako i globalnoj ekonomskoj sceni. Dodala je da naša primarna i strateška zadaća jest da uvažavajući interese brojnih unutarnjih i vanjskih aktera, vođeni unutarnjim konsenzusom i suglasjem kreiramo i dostignemo viziju poželjne budućnosti te u što kraćem roku ostvarimo vidljiv napredak.

Istaknula je kako je odgovornost svih u Bosni i Hercegovini, sa svih razina vlasti, neumorno raditi i učiniti dodatne napore kako bi se ubrzali nužni reformski procesi koji će omogućiti kvalitetniji život građanima, jer ključ za ekonomski uspjeh i gospodarski rast ovisi prije svega o nama samima, o našoj predanosti i volji da stvorimo nove vrijednosti i dobra te poboljšamo kvalitetu postojećih.

Predsjedateljica Krišto je rekla da je Bosna i Hercegovina danas ponovno na ispravnom putu kad su u pitanju smjer prema Europskoj uniji i provođenje nužnih reformskih procesa. Naglasila je da su dobiveni kandidacijski status i stabiliziranje unutarnjih političkih prilika pozitivni impulsi i najbolji poticaji da u novoj realnosti kreiramo pozitivan ambijent te odlučno poduzmemo nužne korake koji će doprinijeti rastu. 

„Rastu koji će biti zasnovanom prije svega na inovacijama, digitalizaciji, dekarbonizaciji, jednom novom geopolitičkom pozicioniranju lanaca vrijednosti i mjestu bh. kompanija u njima, kao i rastućem prilikama za inozemne izravne investicije“, rekla je predsjedateljica Krišto.

Na kraju obraćanja predsjedateljica Krišto je upoznala nazočne da je Vijeće ministara BiH prošli tjedan usvojilo „Prijedlog programa ekonomskih reformi Bosne i Hercegovine za razdoblje 2023. – 2025. godine“, bitni strateški dokument koji će doprinijeti ostvarenju održivog ekonomskog rasta i jačoj socijalnoj koheziji, a sve kako bi Bosna i Hercegovina postigla inkluzivan i održiv razvitak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?