održano u Beču

Krišto i Čolak na zasjedanju Parlamentarne skupštine OESS-a

22.02.2019.
u 17:11

Predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto i predsjedatelj Doma naroda PSBiH Bariša Čolak sudjelovali su na 18. zimskom zasjedanju Parlamentarne skupštine Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), koje je danas završeno u Beču.

Tijekom drugog dana zasjedanja razmatrano je izvješće pšovjerenstva za migracije i povjerenstva za borbu protiv terorizma.

Jedna od tema zasjedanja bilo je trenutno stanje i politička situacija u Bosni i Hercegovini, s posebnim naglaskom na izvješće OESS-a o nedavno održanim općim izborima u našoj zemlji.

Na marginama zasjedanja Krišto i Čolak održali su bilateralni sastanak s izaslanstvom Republike Kazahstan, koje je predvodio predsjednik Parlamenta te zemlje Nurlan Nigmatulin.

Na sastanku je razmatrana mogućnost poboljšanja ekonomskih i parlamentarnih odnosa dviju država.

Predsjedateljica Krišto upoznala je sugovornike o trenutnom stanju u BiH, te izrazila zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, kao i želju za daljnjim unapređenjem suradnje.

Izaslanstvu BiH uručen je poziv na Konferenciju euroazijskih zemalja, čije održavanje je planirano u rujnu u Astani, priopćio je iz Odjel za odnose s javnošću PSBiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije