VLADA HBŽ-a

Kredit od 1,5 mil. KM za cestu Tomislavgrad – Blidinje

13.07.2018.
u 13:00

Na jučerašnjoj 45. sjednici Vlada Hercegbosanske županije donijela je odluku o davanju suglasnosti na smjernice ekonomske i fiskalne politike HBŽ za razdoblje 2019. – 2021. godine. Smjernice ekonomske i fiskalne politike za razdoblje 2019. – 2021. godine sadrže strateške ciljeve ekonomske i fiskalne politike FBiH, pretpostavke društvenog i gospodarskog razvoja za razdoblje 2019. – 2021. godine, osnovne pokazatelje fiskalne i ekonomske politike, procjenu prihoda i primitaka te rashoda i izdataka za proračun Hercegbosanske županije, ukupne preuzete obveze Hercegbosanske županije u tom razdoblju te okvirni prijedlog razine financijskih planova proračunskih korisnika HBŽ za razdoblje 2019. – 2021. godine.

Dokumentacijsku osnovu za izradu smjernica Hercegbosanske županije za razdoblje 2019. – 2021. godine predstavljaju makroekonomske projekcije Direkcije za ekonomsko planiranje (DEP), projekcije javnih prihoda županije i općina HBŽ-a revidirane od Federalnog ministarstva financija, kao i odgovarajući statistički pokazatelji, izvršenje proračuna HBŽ-a za 2017. godinu, dokumenti okvirnog proračuna općina i izvanproračunskih fondova, Federalni zavod za programiranje razvoja.

Vlada je donijela odluku o davanju suglasnosti na odluku o odabiru najpovoljnijeg

ponuditelja u postupku dugoročnog kreditnog zaduženja HBŽ-a u iznosu od 1,5 milijuna maraka kod komercijalne banke u svrhu financiranja kapitalnih investicija u oblasti cestogradnje (županijska cesta R419a, Tomislavgrad – Lipa – Blidinje), ugovornog tijela Ministarstva financija HBŽ-a od 5. srpnja 2018. godine.

Nakon rasprave na sjednici utvrđen je prijedlog zakona o dopuni Zakona o unutarnjim poslovima HBŽ koji će po žurnom postupku biti upućen u skupštinsku proceduru. Na sjednici je donesena odluka o odobravanju kapitalnih potpora osnovnim školama s područja HBŽ-a u ukupnom iznosu od 30.000 maraka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?