SARAJEVO

Korman primio u posjet delegaciju Veleposlanstva SAD-a i Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom SŽ-a

22.10.2021.
u 15:53

Danas je zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman primio u radni posjet direktora Ureda za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona (INL) Stephena Glasera, ispred Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, savjetnika za borbu protiv korupcije u Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Sarajevske županije Erika Larsona i direktora tog Ureda Erduana Kafedžića.

Cilj ovoga posjeta je nastavak suradnje u borbi protiv borbe protiv korupcije, kako na području Sarajevske županije, tako i na području cijele Federacije, a u skladu sa nadležnostima Federalne uprave policije, odnosno implementacijom ranije doogovorenih aktivnosti obuhvaćenim Memorandumom o suradnji, potpisanim između Federalne uprave policije i Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Sarajevske županije.

Kako su dogovoreni načini budućih zajedničkih aktivnosti, u cilju dokumentiranja navedenih krivičnih djela, danas je Ured za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona pri Ministarstvu vanjskih poslova SAD, odnosno Američko veleposlanstvo u Sarajevu pružio podršku Federalnoj upravi policije kroz donaciju određene informatičke opeme i softvera za analitičku obradu podataka, koji će se u narednom razdoblju koristiti kao alat prilikom dokumentiranja koruptivnih krivičnih djela u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku.

Tijekom današnjeg sastanka također se razgovaralo o načinu ustupanja Federalnoj upravi policije, baze podataka koju posjeduje Ured za korupciju kao i sofisticiranoj opremi koja je ovom uredu omogućena od strane Američkog veleposlanstva u Sarajevu kako bi se istrage mogle sprovoditi na što učinkovitiji način.

Današnje aktivnosti su produkt dobre suradnje Federalne uprave policije sa Američkim veleposlanstvom u Sarajevu i Uredom za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Sarajevske županije koja će se nastaviti još jačim intezitetom u budućnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije