Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Kordić: Novac trošiti transparentno kako bi se do kraja godine vidjeli ozbiljni pomaci

15. travnja 2021. u 16:30 1 komentara 155 prikaza

Gradsko vijeće Mostara usvojilo je u četvrtak Prijedlog proračuna tog grada za 2021. godinu u iznosu nešto većem od 91 milijun maraka, kao i odluku o njegovom izvršenju.

Po riječima predsjednika Gradskog vijeća Salema Marića, za Mostar su zaista došli neki novi dani i ovo Gradsko vijeće, kako je kazao, zajedno s gradonačelnikom i Gradskom upravom ima snage da iz Mostara konačno idu neke lijepe poruke i priče.

- Danas smo usvojili dvije ključne odluke za Grad Mostar - proračun i odluku o izvršenju proračuna. U nastavku sjednice očekuju nas još također dvije važne odluke od kojih je jedna o davanju ovlasti u javnim poduzećima kojima je vlasnik Grad, a druga o donošenju javnog interesa za glavnu ulicu od Hita - kružnog toka do hotela Ero. Ja se nadam da ćemo usvojiti i te odluke i siguran sam da će u ovoj godini, uz još jednu odluku koja je krucijalna kada je u pitanju Odluka o legalizaciji, Gradsko vijeće dati puni doprinos i opravdati očekivanja građana Mostara - istaknuo je Marić.

Dodao je kako smatra da proračun ima i svoj razvojni dio te da su socijalni i ostali segmenti pokriveni u onoj mjeri koliko to dozvoljavaju primanja i prihodi u proračunu Grada.

I po ocjeni gradonačelnika Mostara Maria Kordića proračun Grada je razvojni.

- S obzirom na to da je 20 posto proračuna predviđeno za projekte u Gradu Mostaru apsolutno da je to i razvojni proračun. Ono što je naša obveza je da već od sutra počnemo aktivnosti na način da operacionaliziramo proračun, odnosno da počnemo taj novac trošiti na pravi način - transparentno kako bi se do kraja godine u Mostaru vidjeli ozbiljni pomaci - kazao je Kordić.

Smatra kako vijećnici nisu nezadovoljni proračunom te da su u proteklom razdoblju dosta razgovarali o svim važnijim pitanjima za Grad Mostar.

- Očekivali smo možda mnogo više amandmana vijećnika i moje mišljenje je da nije bilo nekog velikog nezadovoljstva. Većina tih amandmana se jednim dijelom već nalazila u proračunu. Razlog što smo imali ovako protočnu priču oko proračuna Grada Mostara je taj da jako puno komuniciramo. U zadnjih mjesec dana sa svim vijećnicima razgovaramo o idejama i smjeru u kojem bi trebao ići Grad Mostar i mislim da je upravo ta komunikacija urodila plodom da su nam sjednice protočne i nadam se da će tako i ostati - zaključio je Kordić.

  • I ja tebi:

    Bravo Mostar vidi kako se može kad se hoće . Svaka čast Gradonačelniče i gospodo vijećnici.