SARAJEVO

KONZUM BiH usvojio Povelju o poštivanju ljudskih prava u poslovanju

03.07.2020.
u 10:54

KONZUM BiH usvojio je Povelju o poštivanju ljudskih prava u poslovanju, koju je razvio Institut za razvoj mladih KULT.

Nihad Imširović, direktor Društva, izjavio je da Konzum BiH snažno podržava ovakve projekte i da je njihovo opredjeljenje zaštita i unaprjeđenje svih ljudskih prava u kompletnom poslovanju. Dodao je da je ponosan na činjenicu da je Konzum BiH među prvim velikim kompanijama u BiH koje su usvojile Povelju.

Povelja se sastoji od 15 točaka koje se tiču sprječavanja narušavanja ljudskih prava, uključivanja zainteresiranih strana radi uvažavanja njihovog glasa i potreba, opredijeljenosti za jednak odnos prema svima, očuvanja radnog okruženja, zabrane prinudnog rada i zabrane umiješanosti u trgovinu ljudima, prava na sustav komunikacije koji maksimalno štiti povjerljivost za sve prijave zaposlenih.

„Naš način poslovanja, ali i stil života svakoga od nas je opredjeljenje za poštivanje i uvažavanje ljudskih prava. Nismo dovodili u pitanje nijednu od 15 točaka koje ova Povelja propisuje i vrlo rado ih poštivamo i primjenjujemo u našem poslovanju“, izjavila je izvršna direktorica Konzum BiH, Nedeljka Bilić.

Jasmin Bešić, izvršni direktor Instituta za razvoj mladih KULT dodao je da je veoma važna međusektorska suradnja i da je Institut voljan raditi i na drugim projektima koji uključuju privredni sektor kao vrlo značajnog partnera. 

Institut za razvoj mladih KULT nastavit će i u narednom razdoblju raditi na predstavljanju Povelje među poduzećima, kako bi cjelokupno društvo u Bosni i Hercegovini uvidjelo važnost poštivanja ljudskih prava u poslovanju kao jednu od točaka pristupanju Europskoj Uniji.

Povelja o poštivanju ljudskih prava u privrednom sektoru kreirana je u suradnji s Udruženjem poslodavaca FBiH i uz financijsku podršku Europske Unije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?