uradi sam

Komarci su se vratili i ne možete ih se riješiti? Ova pomagala možete napraviti i sami

06.07.2018.
u 20:12

Postoje popularne "uradi sam" metode koje svatko može napraviti i riješiti se nepoželjnih gostiju na ljetnoj terasi

Kišni ljetni dani koji nas prate donose sa sobom i posljedicu koju nitko ne voli - kada se kiša povuče, javljaju se komarci. 

Rijetko ćemo naići na osobu koja voli tu vrstu kukaca koji osim što su dosadni, svojim ubodom izazivaju ljudsku reakciju da smanjujemo svrab koji nastane. 

Ipak, postoje popularne "uradi sam" metode koje svatko može napraviti i riješiti se nepoželjnih gostiju na ljetnoj terasi. 

1.    "Vodena zamka" - Potrebni sastojci za ovo su: plastična flaša, topla voda, smeđi šećer i kvasac. 

Isijecite vrh flaše i u nju dodajte toplu vodu, 50 grama šećera i gram kvasca.  Odsječeni dio okrenite na suprotnu stranu da stoji kao lijevak te zalijepite ljepljivom trakom. Komarci će se sami upecati i završiti u vašoj zamci. 

2. Repelent za kožu

- U praznu bočicu s raspršivačem dodajte 60ml ulja čajevca i 150ml destilirane vode. Komarce će miris čajevca otjerati te vam se neće približavati.

3. Repelent za odjeću

- U bocu s raspršivačem dodajte 50 kapi eteričnog ulja limunske trave, 50 kapi eteričnog ulja eukaliptusa, 50 kapi pačulija i 100ml 70%-tnog etanola. Dobro promiješajte, protresite i pošpricajte po svojoj odjeći kako biste se riješili komaraca.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?