SASTOJCI
Za puding:
1 litar mlijeka
2 kašike kakaoa
1,5 male šoljice gustina
1 šoljica brašna
1 čaša šećera
1 vanilin šećer
50 grama margarina
+
kokos
1 čaša mlijeka
1 šlag krema za kolače
PRIPREMA
Zagrijati 1 litar mlijeka a zatim uz miješanje dodati, kakao, brašno, gustin i šećer.
Kada puding provrije skloniti s vatre i dodati vanilin šećer i margarin. Miješati dok se margarin ne istopi. Tepsiju posuti sa kokosom ( što više to bolje ) da se ne vidi dno tepsije a zatim preliti pudingom. Ostaviti u frižider 30 minuta, piše receptispotpisom.info.
Šlag kremu izmutiti s mlijekom i kada izvadite kolač iz frižidera premazati šlag kremom.
Ponovo vratiti u frižider na 1 sat.
Rezati na pravokutnike i nožem polako urolati.