Istraživanje pokazalo

Koja hrana najviše usrećuje ljude, mogli biste se iznenaditi

15.01.2022.
u 17:59

Nova studija otkrila je da određena hrana budi veći osjećaj sreće kod ljudi. Njemačka tvrtka za dostavu hrane Lieferando provela je istraživanje na 2158 ispitanika tijekom 2020. godine i analizirala njihove emocije prema hrani koja im se dostavlja.

Pratili su njihove reakcije pet minuta prije dostave hrane i pet minuta nakon što su pojeli hranu, a fokusirali su se na 11 različitih vrsta kuhinje. Ovih pet vrsta hrane izaziva najviše sreće kod ljudi. 

5. Kineska hrana

Istraživanje je pokazalo da naručivanje hrane iz kineskog restorana čini ljude sretnijima za 58 posto. Raznolikost ponude čini kinesku kuhinju vrlo privlačnom, što se ljudima sviđa.

4. Tajlandska kuhinja

Prema reakcijama ispitanika, dostava iz restorana s tajlandskom hranom povećava osjećaj sreće za 64 posto. 

3. Hamburgeri

Ova hrana popularna je diljem svijeta, a njemačka studija navodi da se nakon jednog pojedenog hamburgera ljudi osjećaju 70 posto sretnije u odnosu na stanje prije nego što im je ta vrsta hrane dostavljena. 

2. Sushi

Iako sushi ne vole svi jesti, oni koji vole sirovu ribu, osjete porast sreće za 73 posto nakon što pojedu obrok, kaže studija.

1. Indijska hrana

Na vrhu liste nalazi se indijska hrana i ona, prema ovom njemačkom istraživanju, čini ljude najsretnijima. Prema rezultatima studije ova hrana povećava osjećaj sreće za 83 posto. Zdravi sastojci koji se koriste u ovoj kuhinji poboljšavaju raspoloženje, zdravlje i pamćenje. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?