Jedina mana slasnih domaćih kiflića, osim toga što nestaju za tren, je što nam je tako teško čekati da budu gotovi. Najprije da se digne kvasac, potom da se digne tijesto, pa zatim da se dignu kiflići... previše je to čekanja za nestrpljive sladokusce! Srećom, postoje i "brzinski" recepti koji znatno skraćuju vrijeme pripreme, a jedan od njih je ovaj koji donosimo u nastavku. Dodatna mu je prednost što ne sadrži jaja i maslac, namirnice koje su tako bezobrazno poskupjele...
Umjesto kvasca u ovom se slučaju koristi prašak za pecivo, a boljem dizanju i mekoći tijesta pridonosi i jogurt koji, za najbolji rezultat, mora biti sobne temperature. Sjetite ga se izvaditi iz hladnjaka na vrijeme i bacite se na pripremu najbržih kiflića koje ste ikad ispekli. Oduševit će vas mekoćom i finim okusom, a kad smo kod okusa, možete ih puniti i slatkim i slanim nadjevima, kako god vam je draže.
Super brzi mekani kiflići
Sastojci:
600 g glatkog brašna
225 g masti + još 2 žlice
150 ml mlijeka
150 ml jogurta
2 praška za pecivo
nadjev po želji
Priprema:
Svi sastojci trebaju biti sobne temperature.
Prosijte brašno s praškom za pecivom, dodajte im ostale sastojke (osim nadjeva i dodatne žlice masti) i sve dobro izmiješajte. Podijelite tijesto na 3 dijela, svaki oblikujte u loptu pa razvaljajte u krug pa potom razrežite na trokute.
Na najširi dio svakog trokuta stavite nadjev po želji pa zarolajte kifliće, premažite ih otopljenom mašću i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.