Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Kampanja podrške majkama djece oboljele od raka

03. ožujka 2021. u 08:47 0 komentara 30 prikaza

Udruženje obitelji i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“ povodom nastupajućeg Međunarodnog dana žena, realizira kamapanju „Super mame nisu same“ u okviru programa psiho-socijalne pomoći i podrške majkama djece oboljele i izliječene od raka, saopćeno je iz tog udruženja.

 - Cilj ove kampanje je da „Super mame“ znaju da u svojoj borbi nisu same, da mi kao Udruženje ali i cjelokupno društvo razumijemo njihovu bol i patnju i da im pružamo podršku kako bi pronašle i najskrivenije atome snage u sebi kako bi bile svijetlo tijekom mraka koje će voditi njihove mališane na putu ka pobjedi. Nadamo se da ćemo uz podršku društveno odgovornih kompanija i humanih ljudi širom Bosne i Hercegovine i svijeta pomoći svim „Super mamama“ da zastanu bar na tren, posvete par trenutaka sebi kako bi sa osmijehom i ljepotom nosile taj pretežak teret koji im je život stavio na leđa - izjavila je Amra Saračević, predsjednica Udruženja.

Realizatori navode da je kampanju „Super mame nisu same“ moguće podržati  donacijom higijenskih ili vitaminskih potrepština (vitamini, šamponi, kupke, tuferi, roll on dezodoransi ili dezodoransi u spreju, sredstva za održavanje osobne i higijene usta, kreme za njegu lica i tijela i slično), dekorativne kozmetike (BB kreme, maskara, rumenilo, sjenila i olovke za oči, ruževe, korektore za lice i slično) ili asesoara (nakit, šalovi, marame...).

Također se može uplatiti donacija na transakcijski račun broj: 33863 022 00 84 3330 (Uni Credit bank), sa naznakom: Kampanja „Super mame nisu same“ ili putem PayPal-a: udruzenje_pipol@hotmail.com.

Pozivom na humanitarni telefonski broj 090 291 006 doniraju se 2 KM za ovu kampanju.

Kampanja će trajati od 1. do 8. ožujka, kada će organizatori prikupljati poklone podrške za „Super mame“, koji će biti spakirani u pakete iste ili približne vrijednosti, nakon čega će biti uručeni na Dan žena mamama koje borave s njihovim mališanima na intenzivnom bolničkom liječenju, a nakon toga i mamama djece i mladih koji su na kućnom liječenju i oporavku.

Međunarodni dan žena prilika je da se ukaže na borbu suvremene žene u različitim segmentima života te istovremeno da se pruži podrška i oda priznanje ženi i njenom doprinosu u razvoju pojedinca, obitelji i cjelokupnog društva, s posebnim naglaskom na  majke teško oboljele djece, koje pored oboljelog djeteta, nose najveći teret u borbi protiv raka i uz to se moraju nositi sa svim drugim izazovima i problemima suvremenog društva.

Kampanja je posvećena majkama koje su uz njihove oboljele mališane na intenzivnom bolničkom liječenju. To su „Super mame“ koje su odvojene od svog drugog djeteta, drugih članova opbiteli, majke koje na svojim leđima nose toliko tereta da zanemaruju i zaboravljaju ženu u sebi, ističu organizatori.

Kampanjom će biti obuhvaćene i majke djece koja su završila intenzivno bolničko liječenje, majke djece koja nastavljaju borbu za potupno ozdravljenje u kućnim uvjetima, također u socijalnoj izolaciji, uz konstantnu brigu o ishrani djeteta koje ima oslabljen apetit, brigu o obrazovanju djeteta u prilagođenim uvjetima, nadoknadi propuštenog školskog gradiva, kućanskim poslovima, radnim i svim drugim obvezama zbog kojih su takođe zaboravile i zanemarile ženu u  sebi, naglašavaju realizatori kampanje.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.