riješite ih se

Jednostavan trik s hranom koji vam može pomoći da se riješite začepljenih pora

08.04.2021.
u 19:22

Ako ste se pogledali u ogledalo i pomislili kako bi vam dobro došla promjena rutine, jasno da niste sami i jasno da rješenje postoji.

Čini se da je u većini slučajeva za nezadovoljstvo kožom lica odgovoran problem proširenih pora, piše Ordinacija.hr. 

"Začepljene pore su rezultat procesa kada mrtva koža postane zatočena u koži umjesto da se ukloni. Pore su male udubine na koži koje služe za lučenje ulja i znoja“, pojasnila je dr. Annie Gonzales, dermatologinja te dodala da začepljene pore mogu voditi do raznih vrsti prištića.

Redovito čišćenje kože lica je važno i treba se obavljati svakodnevno, a uz korištenje raznih sredstava za čišćenje lica, izgleda da sličan rezultat možete postići  i jednom biljkom…

KOJA JE TO TAJNA BILJKA?

Radi se o lišću metvice. Ova aromatična biljka je puna antioksidanata ali i važnih minerala i vitamina.

 

"Posjeduje brojne zdravstvene dobrobiti, ali može i hladiti kožu, što je uvijek dobrodošlo za njenu ljepotu. Svi znamo da bakterije, ulja i mrtva koža mogu uzrokovati začepljenje pora ali pojavu prištića“, dodala je. "Lišće metvice ima jaka antibakterijska svojstva te sadrži kiseline koje se inače koriste za prevenciju i liječenje prištića. Dobar je izvor vitamina A, koji će kontrolirati preveliko lučenje ulja koje proizvodi koža.

KAKO KORISTITI LISTOVE METVICE ZA NJEGU KOŽE?

Možete napraviti masku za lice tako da zgnječite listove biljke, dodate malo meda i vodice od ruže. Stavite na lice i ostavite da djeluje 15 minuta pa sve isperite hladnom vodom. Za dobre rezultate koristite dva put tjedno.

Mogla bi vam pomoći i kurkuma jer sadrži antioksidante i ima jaka protuupalna svojstva te koži pruža razne dobrobiti, a čak može pomoći i kod ublažavanja izgleda ožiljaka.

 

Foto: Shutterstock

ZAŠTO PORE NASTAJU?

Ako želite znati što sve može uzrokovati proširene pore, nastavite čitati jer si tako možete pomoći.

NE KORISTITE ODGOVARAJUĆE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE LICA

Ako imate masniju kožu, korištenjem ulja za njegu kože one mogu izgledati još veće nego što uistinu jesu. Ne moramo niti spominjati kako su proširene pore noćna mora svih žena koje žele da im lice izgleda što ljepše. Ako ste od onih kojima žlijezde lojnice malo više rade, ne morate biti zabrinuti da ćete cijeli život imati proširene pore, važno je samo dobro se informirati o tome kakvo sredstvo za čišćenje treba koristiti za jako masnu kožu. Ne činite uobičajenu grešku tako da ćete čistiti lice stalno jer će ta navika samo utjecati na proširenje pora, a vama je cilj riješiti se što više masnoće s lica.

 

JEDETE KRIVU HRANU

Osim prethodnog savjeta, jako je važno da pazite što svakodnevno stavljate u usta. Stručnjaci za njegu kože se slažu da je prehrana veliki dio brige o izgledu kože pa ako jedete puno šećera i ugljikohidrata koža će vam biti puno sjajnija zbog toga što može doći do disbalansa u hormonskoj slici. Isti rezultat možete očekivati ako jako volite jesti procesuirane namirnice. Kako biste uživali u ljepoti kože i smanjili mogućnost prevelikog sjaja kože, prestanite jesti nezdrave namirnice i zamijenite ih voćem i povrćem u svakom obroku.

VRLO RIJETKO RADITE PILING KOŽE

Jedan od uobičajenih problema osoba koje imaju masnu kožu su i začepljene pore ili miteseri. Ono što je dobro znati jest da miteseri neće utjecati na proširenje pora ali će sigurno one izgledati puno veće ako se ne očiste. Kako biste uklonili mitesere i spriječili njihov nastanak, dobra je ideja da redovito radite piling kože kako bi spriječili da se pore začepe. Pokušajte to raditi barem jednom tjedno blagim sredstvima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?