Zapadnohercegovačka županija

Jedanaest novozaraženih, ali testirano svega 14 osoba

21.09.2020.
u 16:23

U protekla 24 sata na području Zapadnohercegovačke županije registrirano je 11 novih slučajeva koronavirusa, no testirano je svega 14 osoba.
Devet novozaraženih je u Grudama (5 ženskih i 4 muške osobe) te dvije osobe u Ljubuškom (1 muška i 1 ženska) dok u Širokom Brijegu i Posušju nema novih slučajeva.

Kako je priopćio Zavod za javno zdravstvo ZHŽ, riječ je o rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12 sati.

Od koronavirusa oporavilo se 28 osoba od kojih je 10 iz Širokoga Brijega, po osam iz Gruda i Ljubuškog te dvije iz Posušja.

ZJZ ZHŽ potvrdio je smrt muškarca iz Gruda (1936. godište) koji je preminuo u mostarskoj Covid bolnici, a o čemu je ranije tijekom ponedjeljka izvijestio Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije.

U samoizolaciji nalazi se 897 osoba, dok je iz samoizolacije izašla 61 osoba.

Na području ZHŽ trenutačno je 491 aktivan slučaj koronavirusa, a najviše ih je u Širokom Brijegu – 214. Slijede Grude sa 146 aktivnih slučajeva, Ljubuški s 90 te Posušje s 41.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?