Terorizam

Jasmin Keserović osuđen na šest godina zatvora zbog ratovanja u Siriji

25.02.2021.
u 11:36

Sud Bosne i Hercegovine je na šest godina zatvora osudio Jasmina Keserovića zbog ratovanja u Siriji i poticanja na terorizam u prvostupanjskoj presudi koja mu je danas izrečena.

Sud je ustvrdio da je Keserović kriv jer se pridružio militantima "Islamske države" u Siriji, na šta mu je izrečena kazna u trajanju od tri godine zatvora.

Za drugu stavku optužnice - poticanje na terorizam zbog videosnimka "Ponos je u džihadu", propagandnog videa tzv. Islamske države, namijenjenog stanovništvu Balkana, u kojem javno potiče i poziva na terorističke aktivnosti i ubijanje izrečena mu je kazna u trajanju od pet godina.

Obrana je tada predložila da Keserović bude osuđen na kaznu između dvije i po i tri godine zatvora za prvu točku ocijenivši da navodi o javnom pozivanju na ubijanja nisu dokazani.

Sud je od dvije izrečene kazne na kraju izrekao jedinstvenu kaznu od šest godina.

Komentara 1

Avatar micelj
micelj
16:40 25.02.2021.

Tog ISILOVCA nije trebalo vracati nazad u BiH,to bi mu bila najteza kazna,ovako ga trebate hraniti i cuvati po zatvorima..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije