Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Jačanje kapaciteta institucija za rješavanje rodno zasnovanog nasilja u HNŽ-u

29. rujna 2020. u 14:34 0 komentara 60 prikaza

Koordinacijsko tijelo za preveniranje, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i Gender centar Federacije BiH u utorak su u Mostaru održali educiranje na temu "Jačanje kapaciteta institucija za rješavanje rodno zasnovanog nasilja u HNŽ-u".

Educiranje je organizirano u sklopu projekta koji traje od 1. lipnja do 30. studenoga ove godine, a kojega financijski podupire Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Jedna od temeljenih aktivnosti projekta je educiranje zaposlenika u centrima za socijalni rad i pripadnika policijskih uprava s područja HNŽ-a koji se susreću s nasilnicima i žrtvama svih oblika obiteljskog nasilja, objavila je Vlada HNŽ-a.

Predavači na educiranju bili su Emina Jusufbegović, stručna savjetnica iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a i Ahmet Salčin, zamjenik direktora organizacije "Vaša Prava" u Uredu u Mostaru.

Vlada HNŽ-a, u studenom 2019. godine, utemeljila je Koordinacijsko tijelo za preveniranje, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji sastavljeno od predstavnika Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave te centara za socijalni rad iz Mostara, Konjica i Čapljine.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.