SARAJEVO

Izetbegović: Nije realno očekivati daljnje pregovore o izmjeni Izbornog zakona

16.09.2020.
u 13:48

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas da nije realno očekivati ozbiljne daljnje pregovore o izmjeni Izbornog zakona BiH, dok se ne implementiraju izborni rezultati iz 2018. godini, jer već dvije godine nije formirana vlast na federalnom nivou. Dodao je da to podrazumijeva i popunu Ustavnog suda FBiH.

Izetbegović je nakon sastanka s predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Draganom Čovićem podsjetio da se sve presude Ustavnog suda i Suda za ljudska prava u Strazburu moraju implementirati.

Smatra da je bolje sve to odgoditi dok se ne završe lokalni izbori, jer i ako osmisle i najbolje rješenje, druge stranke neće biti zadovoljne.

- Naizgled su te presude u koliziji, ali nisu, jer inzistiraju na dva principa na kojima BiH počiva, to je građanski i etnički princip. Eventualni dogovor bi značio stabilan balans ova dva principa, a time i stabilnu BiH - poručio je Izetbegović.

Komentara 2

IJ
I ja tebi
14:39 16.09.2020.

Bakire sa tobom su Hrvati pokušali napraviti dogovor isto kao i sa Srbima ali velika je razlika između Milorada koji zna što hoće i tebe koji tjeraš neki inat i na kraju ćeš pojest govno kao nitko tvoj.

AN
antiekstremist
14:09 16.09.2020.

On se poziva na sudske odluke a već cijelo jedno desetljeće usprkos sudskim odlukama hrvatima nameće člana predsjedništva. Ajde Bakire dođi sebi ili će te drugi dozvati kao i Vučića !

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije