posjeta

Izetbegović - Dieng: Zakonski sankcionirati svaki govor mržnje

12.02.2018.
u 16:18

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas Adama Dienga, specijalnog savjetnika generalnog tajnika UN-a za prevenciju genocida.

Suglasni su da je zabrinjavajuća pojava relativiziranja i negiranja genocida u Srebrenici, te drugih ratnih zločina, koja je prisutna u Bosni i Hercegovini i regiji više od dvije decenije nakon uspostavljanja mira. U istoj ravni su i slavljenje i nagrađivanje presuđenih ratnih zločinaca, njihova imenovanja na javne funkcije, te činjenica da se po njima nazivaju studentski domovi i druge institucije.

Takve pojave, istaknuto je tijekom razgovora, ne samo da ne doprinose procesu pomirenja, nego generiraju nove podjele i mržnju, šaljući jako lošu poruku mladim generacijama.

Istaknuto je da je, uz kontinuirani dijalog na uspostavi povjerenja, nužno zakonski sankcionirati svaki govor mržnje, uključujući negiranje ratnih zločina i genocida.

Dieng je posebno pohvalio projekat „Dijalog za budućnost“, koji su zajednički inicirali Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i UN, naglasivši da je to pravi put za uspostavljanje dijaloga i vraćanje povjerenja među narodima, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u regiji, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?