Sjednica VSTV-a BiH

Izbor novog potpredsjednika nakon ostavke Biljane Simeunović

26.09.2023.
u 15:07

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) zakazalo je za 27. i 28. rujna sjednicu na kojoj bi, uz ostalo, trebala biti razmatrana Informacija o predmetima visokog nivoa korupcije i organiziranog kriminala, odnosno presjek stanja sa danom 30. lipanj 2023. godine.

Kako Fena saznaje u VSTV-u BiH, u dnevni red zasjedanja  naknadno je uvrštena i točka koja se odnosi na izbor potpredsjednika ovog regulatornog tijela.

Radi se o poziciji koja je ostala upražnjena nakon što je članica tog tijela Biljana Simeunović podnijela ostavku na funkciju potpredsjednice na sjednici održanoj 6. rujna.

Kako je planirano, na sjednici će biti razmatrane i informacije o dinamici suđenja u složenim predmetima organiziranog kriminala koji su ušli u dvogodišnje planove rješavanja za prvi i drugi kvartal 2023. godine, kao i točka koja se odnosi na realizaciju planova rješavanja predmeta za prvo polugodište 2023. godine.

Također, članovi VSTV-a bi se trebali očitovati o Polugodišnjem izvješću Ureda disciplinskog tužitelja- UDT-a, te o Polugodišnjem izvješću o radu sudova i tužiteljstava 2023. godine.

Na dnevnom redu je i Molba za podršku VSTV-a BiH istraživanju krivičnih presuda u predmetima rodno zasnovanog nasilja Univerziteta u Sarajevu.

VSTVBiH će se očitovati i u vezi s prijedlogom Stalnog povjerenstva za provođenje testnih procedura, strukturiranog razgovora i unaprjeđenje postupka imenovanja, za realizaciju zaključaka sa Okruglog stola održanog u lipnju o.g.

Prema ustaljenoj praksi, drugog dana zasjedanja, bit će imenovani nositelji pravosudnih funkcija u BiH , te donesen određeni broj odluka o produženju i prestanku mandata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?