NSRS

Izabrani izaslanici za Dom naroda PSBiH, četiri izaslanika iz SNSD-a

nsrs
Fena
01.12.2022.
u 18:06

Iz SNSD-a izabrani su Sredoje Nović, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević i Nikola Špirić, a iz SDS-a Želimir Nešković.

Savez nezavisnih socijaldemokrata imat će četiri izaslanika u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, a jednog Srpska demokratska stranka, odlučeno je danas glasovanjem u Narodnoj skupštini RS-a (NSRS) za izaslanike za Dom naroda (PSBiH) iz reda srpskog naroda.

Kako je nakon pauze u zasjedanju kazao predsjednik Povjerenstva za izbor i imenovanja Ilija Tamindžija, glasovanju su pristupila 83 narodna zastupnika (svi zastupnici 11. saziva), te su evidentirana 82 važeća i jedan nevažeći glasački listić.   

Iz SNSD-a izabrani su Sredoje Nović, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević i Nikola Špirić, a iz SDS-a Želimir Nešković.

Inače, Dom naroda PSBiH čini 15 izaslanika, od kojih su dvije trećine, po pet Bošnjaka i Hrvata, izaslanici iz FBiH, a trećina - pet Srba izaslanici iz RS.

Na usvojenom dnevnom redu Prve posebne sjednice je i izbor potpredsjednika NSRS.

Kako je na početku sjednice kazao predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, sa dnevnog reda povučena je točka o izboru izaslanika u Vijeće naroda RS, jer je Središnje izborno povjerenstvo BiH jučer izdalo priopćenje po kojem rok za žalbu na izbor izaslanika ističe noćas u ponoć.

Stevandić je kazao da će zbog toga druga posebna sjednica Narodne skupštine biti održana sutra u 9.30 sati, a na njenom dnevnom redu bit će izbor izaslanika u Vijeće naroda.

Na početku sjednice prisegu su položili narodni zastupnici  Nebojša Drinić, PDP (nije bio prisutan na Prvoj konstutivnoj sjednici), Tanja Vukomanović, PDP (umjesto Draška Stanivukovića) i Mirjana Orašanin, SDS (umjesto Ljubiše Petrovića).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije