Foto natjecanje

Izabrane najljepše fotografije bh. krških polja

09.12.2022.
u 11:50

Međunarodni žiri izabrao je najbolje fotografije nastale na krškim poljima Bosne i Hercegovine u okviru natjecanja u kojem je sudjelovalo 69 domaćih i stranih autora s 321 fotografijom, nastalom na 22 krška polja.

Sve nagrađene fotografije bit će predstavljene na izložbama u Bosni i Hercegovini, a potencijalno i u inozemstvu. 

Prvo mjesto pripalo je Ivanu Bakoviću za fotografiju Duvanjsko polje se budi, drugo Vladimiru Tadiću - Glamočko polje, treće Marii Mamuza - Duman u zimskom ruhu, četvrto Stipi Perkoviću - Lipsko jutro te peto Antei Miloloža za fotografiju Hvatanje oblaka.

U okviru teme "Divlje životinje Kraških polja", prvo i drugo mjesto je pripalo Aleksandru Simović za fotografije pod nazivom Platyceps najadum i Telescopus fallax, treće Andrei Grbavac - U letu, četvrto Nikoli Čečuri - Lisica te peto Saudinu Merdanu za fotografiju Travarka.

Za najbolje fotografije glasovao je, neovisno, četvoročlani žiri u sastavu: Josip Ledinščak (Hrvatska), Geza Farkaš (Srbija) i predstavnici partnerskih organizacija na projektu OD Naše ptice (Bosna i Hercegovina) i EuroNatur (Njemačka).

- Na foto natječaj se prijavio neočekivano veliki broj fotografa, koji su nam pritom poslali i izuzetno kvalitetne fotografije, te je bilo veoma teško izabrati najbolje. Ovaj foto natječaj kao i putujuća izložba imaju veliki značaj za promociju kraških polja, ali i prirode, biodiverziteta, kao i samih autora, zato i u sledećoj godini, nastavljamo sa istom praksom i organizacijom novog foto natjecanja - rekao je koordinator projekta Goran Topić.

Foto natjecanje je realizirano u okviru projekta "Održiva budućnost za slatkovodni ekosistem Livanjsko polje u Bosni i Hercegovini" koji partnerski realiziraju Ornitološko društvo Naše ptice, Centar za životnu sredinu i EuroNatur, a financijski podržava inicijativa DIMFE, saopćili su organizatori. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?