Naslovnica Vijesti

Ivanić - Jenča: Opredijeljenost za stabilizaciju prilika i ubrzanje reformi

08. ožujka 2018. u 13:23 0 komentara 17 prikaza

 Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić primio je pomoćnika generalnog tajnika UN-a za politička pitanja Miroslava Jenču kojem je poželio dobrodošlicu i iskazao zadovolјstvo nivoom suradnje sa različitim organima UN-a.

Istakao je značajnu ulogu UN-a u prošlosti, a koja je još prisutna i u sadašnjosti, kroz različite projekte koji su donijeli značajne benifite građanima Bosne i Hercegovine.

Kao posebno uspješan primjer suradnje istaknut je projekat 'Dijalog za budućnost', koji je dao značajan doprinos procesu pomirenja.

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je pozvao UN da kroz svoja tijela nastavi pozitivnu ulogu u procesu pomirenja i održivog mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini i u regiji.

Bosna i Hercegovina je jedan od najuspješnijih primjera gdje je međunarodna pomoć doprinijela stabilizaciji i pomirenju, i može poslužiti kao model za rješavanje konflikata širom svijeta.

U tom kontekstu, pomenuta je značajna uloga građana Bosne i Hercegovine, kroz različite humanitarne i mirovne organizacije u uspostavlјanju mira u konfliktnim područjima.

Govoreći o aktivnostima u vezi sa procesom europskih integracija, istaknuta je opredijelјenost da se nastavi sa djelovanjem na stabilizaciji prilika i ubrzavanju započetih reformskih procesa.

Uz neophodne reforme, istaknut je fokus i na jačanje regionalne suradnje, kroz različite projekte i inicijative.

Odnosi sa susjedima i suradnja sa zemlјama zapadnog Balkana doprinosi stabilizaciji prilika i ima pozitivan efekat na europski put Bosne i Hercegovine, zaklјučeno je na susretu.

Razgovarano je i o zastuplјenosti žena u političkom životu, poštovanju prava manjina, te o izmjeni Izbornog zakona.

Sugovornici su istakli neophodnost da se preduzmu sve potrebne mjere kako bi se postiglo održivo rješenje i implementirali izborni rezultati.

Uime predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića, sastanku je prisustvovao savjetnik  Dejan Vanjek, a uime člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, šef Kabineta Elvir Čamdžić, priopćeno je iz  Predsjedništva BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.