Predsjedatelj Predsjedništva BiH

Ivanić: Daytonski sporazum garancija mira i stabilnosti u poslijeratnoj BiH

Ivanić
18.11.2016.
u 13:45

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je Feni da je Daytonski mirovni sporazum u BiH zaustavio rat i uspostavio mir, i kao takav ostaje jedini i isključivi dokumnet koji je garancija mira i stabilnosti u poslijeratnoj BiH.

- Daytonski sporazum je dokument o čijem sadržaju su se dogovorili svi narodi, a otvaranje bilo kakve priče o njegovim izmjenama ili pak nekom novom sporazumu, vratilo bi BiH u '90.godine i ponovo otvorilo pitanje mogućih ratnih ciljeva - tvrdi Ivanić.

Kazao je da unutar BiH ne postoji suglasnost o promjeni 'Daytona' i uvjeren je da je nema ni u međunarodnoj zajednici.

- Daytonski sporazum stoga ostaje jedini dokument i njegov sadržaj treba da brane prvenstveno zemlje potpisnice, ali i članice Vijeća za implementaciju za mira u BiH - rekao je predsjedatelj Predsjedništva BiH za Fenu.  

Opći okvirni sporazum za mir u Bosni i Hercegovini, poznatiji kao Daytonski mirovni sporazum, potpisan je 21. studenog 1995., u vojnoj zračnoj bazi Wright Patterson kod Daytona, u američkoj državi Ohio, i zaustavio je četverogodišnji rat u Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije