VELIKA AKCIJA

Interpol spasio 50 zlostavljane djece

Thinkstock
23.05.2019.
u 17:17

Interpolovi istražitelji naišli su na fotografije zlostavljanja 11 dječaka početkom 2017. tijekom rutinskog praćenja tajnih internetskih stranica, tzv. darkneta

Pedesetero djece spašeno je od zlostavljanja u međunarodnoj istrazi protiv jednog tajnog portala posvećenog zlostavljanju djece, objavio je u četvrtak Interpol. 

Interpolovi istražitelji naišli su na fotografije zlostavljanja 11 dječaka početkom 2017. tijekom rutinskog praćenja tajnih internetskih stranica, tzv. darkneta.

Istražitelji su im ušli u trag na osnovi njihovih fizičkih karakteristika, kao i zlostavljaču i to u Tajlandu, gdje su ga identificirali kao glavnog administratora stranice.

Drugi administrator je uhićen u Australiji, a policija je na njegovim uređajima pronašla tisuće fotografija snimljenih u Tajlandu i u Australiji.

U istrazi su sudjelovale vlasti iz Australije, Bugarske, Novog Zelanda i SAD-a

Glavni administrator stranice dobio je prošle godine u Tajlandu 146 godina zatvora zbog silovanja djece, krijumčarenja ljudima i zlostavljanja. Njegov suradnik je dobio 36 godina.

Administrator u Australiji dobio je prošli tjedan 40 godina i tri mjeseca zatvora.

Interpol još nastoji identificirati 100 djece za koju smatra da su bila zlostavljanja.

Istraga će potrajati nekoliko godina. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?