Podaci Agencije za statistiku BiH

Industrijska proizvodnja bilježi pad, a energetika rast

29.11.2022.
u 13:59

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Bosni i Hercegovini u listopadu je bila manja za 1,8 posto u odnosu na prethodni mjesec, dok u odnosu na listopad prošle godine industrijska proizvodnja u BiH, kalendarski prilagođena, bilježi pad od tri posto.

Proizvodnja energije u listopadu veća je za 4,4 posto u odnosu na rujan, kapitalnih proizvoda za 2,8 posto, dok je proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 1,9 posto, intermedijarnih proizvoda za 3,6 posto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,9 posto, objavila je Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine.

U listopadu ove u odnosu na listopad prošle godine proizvodnja kapitalnih proizvoda bila je veća za 5,2 posto, dok je proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju bila manja za 0,8 posto, intermedijarnih proizvoda za 2,4 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,9 posto, a energije za 11,1 posto, vidljivo je u objavi Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine.

Industrijska proizvodnja u listopadu u usporedbi s rujnom ove godine bila je veća u proizvodnji i opskrbi električnom energijom i plinom za 3,7 posto, u vađenju ruda i kamena za 0,8 posto, dok je u prerađivačkoj industriji bila manja za 1,7 posto, dodaje se u objavi.

U listopadu, u usporedbi s istim mjesecom lani, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, bilježi pad u prerađivačkoj industriji za 0,9 posto, proizvodnji i opskrbi električnom energijom i plinom za 10,3 posto, a u vađenju ruda i kamena za 11 posto, navodi se u informaciji Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?