Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Implementirana aplikacija koja povezuje poslodavce i tražtelje posla

26. listopada 2020. u 13:44 0 komentara 70 prikaza

Grad Visoko prvi je u Bosni i Hercegovini implementirao aplikaciju koja besplatno povezuje poslodavce i osobe koje traže posao.

U nastojanju da se prevaziđu negativni efekti pandemije na stanje u privredi, gradska administracija Visokog na čelu sa gradonačelnicom Amrom Babić je implementirala IT servis u obliku aplikativnog rješenja, koje ima za cilj jednostavno povezivanje ponude i potražnje na tržištu rada.

"Biro App" prvi je IT servis ovakve vrste u Bosni i Hercegovini, koji je implementirala jedna lokalna zajednica.

- Naša trajna opredijeljenost je usmjerena na stvaranje povoljnih uvjeta za  povećanje kompetitivne prednosti naših kompanija sa jedne strane, kao i olakšavanje pristupa tržištu rada našim građanima sa druge strane, a kroz omogućavanje bolje međusobne povezanosti i bolje komunikacije - saopćeno je iz Grada Visoko. 

Korištenje tehnologije omogućava kompanijama a i građanima da se nalaze na jednakoj razini sa najrazvijenijim tržištima, kaže se u saopćenju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.