VISOKE KAZNE

IDETE NA PUT AUTOMOBILOM: Pogledajte kolike su kazne u Njemačkoj, Austriji…

27.06.2021.
u 18:42

Vrijeme je odmora a za one koji u inozemstvo putuju automobilom, predlaže se da se drže prometnih pravila, inače će biti skupo.
Na primjer, vožnja pod utjecajem alkohola, druge države sankcioniraju strogo. 

Konzumacija alkohola

Ograničenje od 0,0 promila primjenjuje se u Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Rumunjskoj. U Njemačkoj se to uglavnom odnosi samo na početnike u probnom roku i na sve do 21. godine. U Poljskoj je 0,2, a u Nizozemskoj 0,3. Kao i u Njemačkoj to je često 0,5 promila, piše Fenix-magazin.

Kazne su također visoke.

U Velikoj Britaniji nema gornje granice, mjesečna zarada može se platiti u Danskoj, a do 1.100 eura u Poljskoj. Skupo je i u Švicarskoj (od 545 eura), u Italiji (od 535 eura) i u Hrvatskoj (od 405 eura). Međutim, u Njemačkoj je kazna za više od 0,5 promila, 500 eura, dva kaznena boda u Flensburgu i mjesec dana zabrane vožnje.

Prekoračenje brzine

Svatko tko u Norveškoj vozi više od 20 km / h, mora očekivati kaznu veću od 460 eura. U Švedskoj to košta preko 235 eura. Prema pisanju ADAC-u, u Njemačkoj je 35 eura. Svatko tko prijeđe 50 km / h u Austriji plaća do 2.180 eura, u Francuskoj 1.500 i u Španjolskoj od 600 eura. U Švicarskoj to ovisi o mjesečnoj zaradi. Mora se uzeti u obzir više od 60 dnevnih dohodaka.U Njemačkoj je kazna od 240 eura.

U Francuskoj, Italiji i Hrvatskoj također postoje posebna ograničenja brzine za vozače početnike. Stranci se također moraju toga pridržavati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije