Hrvatski malonogometaši pobijedili domaćina Njemačku i plasirali se u polufinale SP-a

10.06.2023.
u 12:15

Hrvatska reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Socca svjetskog prvenstva u malom nogometu Essenu. Pred prepunim tribinama porazila je domaćina Njemačku te tako ostvarila do sada najveći uspjeh na SP-ima u ovome sportu. Protivnik u četvrtfinalu bit će reprezentacija Slovenije, prenosi Direktno.

U vrlo izjednačenoj utakmici, nakon početnog ispitivanja snaga, povela je Hrvatska. Haramustek koristi pogrešku domaćina, oduzima loptu i pronalazi Ljubasa koji hladnokrvno pogađa za vodstvo naše reprezentacije. Ipak, Nijemci se brzo vraćaju. Svega minutu kasnije nakon velike gužve u kaznenom prostoru Hrvatske najspretniji bio Benfarji koji je pogodio za 1:1.

Loš ulazak izabranika Željka Ostrmana u drugo poluvrijeme domaćini su kaznili u 23. minuti kada se u strijelce upisao Gianluca Evers. Ipak, svega dvije minute kasnije Nebojša Karamarković vraća stvari na početak. Iako su obje momčadi do kraja utakmice imale nekoliko sjajnih prilika, a svakako treba istaknuti vratnicu koju je pogodio Haramustek, rezultat se više nije mijenjao te se pristupilo izvođenju socca penala.

Tu se puno bolje snašla Hrvatska za koju su zabili Romić i Vidićek, dok je na vratima briljirao sjajni Nikola Beljan i slavlje Ostrmanovih izabranika moglo je početi.

''Prvi put u povijesti prošli smo tu famoznu osminu finala. Prekrasan je osjećaj biti među osam najboljih reprezentacija u cijelome svijetu. Znali smo da će biti teška utakmica protiv domaćina i pred punim tribinama, ali pripremili smo se za to ovih dana. Prati nas sreća na socca penalima još od EuroCupa u Moldaviji. Od početka utakmice dogovorili smo se da ćemo ostaviti srce na terenu. Imali smo iza sebe prekrasne navijače kojima se zahvaljujemo što su došli u tako velikom broju i nosili nas do ove pobjede'', rekao je Ostrman.

Unatoč igranju protiv domaćina natjecanja, hrvatsku reprezentaciju do pobjede je vodila glasna podrška s tribina.

''Osjećaji i dojmovi su prelijepi. Uz ovakve navijače kakve smo mi imali na utakmici, sve je lakše. Ova pobjeda je za njih i za sve one koji su nas bodrili putem malih ekrana. Znali smo da će biti teška i čvrsta utakmica. Ipak smo igrali protiv domaćina gdje je 80 posto publike navijalo za njih. Međutim, dali smo sve od sebe i na kraju nam se to vratilo na najbolji mogući način'', rekao je Marin Romić, jedan od reprezentativaca, koji je ujedno bio i strijelac u raspucavanju.

Hrvatsku u četvrtfinalu dočekuje reprezentacija Slovenije, našim igračima dobro znani protivnici, jer su s njima u više navrata igrali prijateljske utakmice, posljednju svega mjesec dana prije ovogodišnjeg SP-a, a rezultat je tada bio 6:6.

''Reprezentacija Slovenije dokazala je da je odlična momčad. U četvrtfinalu nas očekuje sasvim drugačija utakmica od onih koje su s njima bile prijateljskog karaktera. To će biti borba za ulazak među četiri najbolje momčadi na svijetu. Nema umora, nema straha. Idemo dat sve od sebe i nadamo se pobjedi'', rekao je izbornik Ostrman.

''Ovdje smo došli s jednim ciljem i taj cilj ćemo pokušat ostvariti, a to je da osvojimo ovo svjetsko prvenstvo'', zaključio je Marin Romić.

Četvrtfinalna utakmica protiv Slovenije na rasporedu je u subotu u 16.15, a za sve one koji nisu u mogućnosti pohoditi tribine u Essenu osiguran je izravan televizijski prijenos na Nova Sportu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije