INTERVJU Prof. dr. Hrvoje Milošević

HDZU nema uvjeta za rad, nije riješeno pitanje smještaja i financiranja društva

10.10.2017.
u 10:00

U povodu skorašnje, 25. obljetnice Hrvatskog društva za znanost i umjetnost (HDZU) BiH, razgovarali smo s prof. dr. Hrvojem Miloševićem, predsjednikom HDZU-a. Profesor Milošević je redoviti sveučilišni profesor i obnaša dužnost predstojnika Katedre za veterinarsku rendgenologiju i fizikalnu terapiju na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Član je Stegovnog suda Paneuropske unije Bosne i Hercegovine, pripadnik Suverenog viteškog malteškog reda (Cavaliere di Grazia Magistrale) i član (suradnik) Hrvatske akademije za znanost i umjetnost (HAZU) BiH.

Gospodine Miloševiću, prije izvjesnog vremena postali ste novi predsjednik HDZU-a. Koliko vaša udruga okuplja članova i na koji način je organizirana?

- HDZU je asocijacija znanstvenih djelatnika i istaknutih umjetnika iz reda hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine. Društvo je utemeljeno kako bi organiziralo i promicalo razvitak znanosti i umjetnosti te poticalo znanstveni i umjetnički rad. Svoje ciljeve HDZU ostvaruje izradom znanstvenih studija, istraživačkih projekata, elaborata, kao i organiziranjem znanstvenih skupova, javnih predavanja, koncerata, umjetničkih izložbi, izdavanjem znanstvenih, stručnih i umjetničkih publikacija. Društvo ima oko 150 članova, akademika, uglednih priznatih profesora, znanstvenika i umjetnika. HDZU ima četiri odjela, i to Odjel za matematičke, fizičke, kemijske i tehničke znanosti, Odjel za biološke, medicinske i biotehničke znanosti, Odjel za društvene znanosti i Odjel za umjetnost. Članovi HDZU-a (počasni, redoviti, dopisnici i suradnici) djeluju u okviru Društva kao cjeline, odjela kao temeljnih jedinica te podružnice u Mostaru.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije