Kriza u megatvrtki

HDZ zbog stanja u Holdingu predao zahtjev za hitnom sjednicom Skupštine

14.10.2021.
u 17:45

Nakon što su najavili da će Klub gradskih zastupnika HDZ-a i HSLS-a tražiti hitnu tematsku sjednicu zbog krize u upravljanju i smjena u Zagrebačkom holdingu, danas su potpredsjednik Gradske skupštine Mislav Herman i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a i HSLS-a Mario Župan predali i zahtjev za sazivanjem. Sakupili su 16 potpisa od zastupnika Domovinskog pokreta i Zelene liste, Mosta i stranke Bandić Milan 365, a do troje zastupnika nisu uspjeli doći jer su spriječeni iz poslovnih ili privatnih razloga, no od svih 19, naglašava Župan, imaju suglasnost.

– Predaja zahtjeva ući će u period organiziranja redovite sjednice Skupštine, koja je predviđena za 28. listopada, pa smo zbog toga predali i zahtjev za uvrštenjem točke dnevnog reda na tu sjednicu – dodaje Herman.

O tome hoće li ili neće sazvati tematsku sjednicu odlučit će predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović, a za to ima rok 15 dana.

– On može odlučiti i 15. dan da će sjednica biti za 15 dana, a da je volje, može biti i za dva dana. No ako se u međuvremenu održi druga sjednica, a održat će se ona redovna, može reći i da izvanredna sjednica nije potrebna - kaže Herman.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije