Naslovnica Vijesti

HDZ BiH oštro osuđuje uništavanje stranačkih plakata diljem BiH

14. rujna 2018. u 16:00 0 komentara 222 prikaza

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine osuđuje uništavanje stranačkih plakata i drugog promidžbenog materijala diljem BiH, te poziva političke stranke i kandidate, te pojedince, da se suzdrže i prekinu s političkom nekulturom, navodi se u priopćenju za javnost HDZ-a BiH.

U posljednje vrijeme svjedoci smo, što je tijekom izborne kampanje još i izraženije, govoru mržnje, neprimjerenom izražavanju u medijima i na društvenim mrežama. HDZ BiH poziva na korektno ponašanje u izbornom procesu, najoštrije osuđuje ovakav način djelovanja i kampanju pojedinih političkih subjekata ili pojedinaca.
Pozivamo sve političke subjekte uključene u izborni, demokratski proces, na dostojanstvenu i korektnu kampanju za predstojeće izbore.
Predstavljanjem Programa HDZ-a BiH i stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora, predstavili smo i Kodeks ponašanja u izbornoj kampanji, te se obvezali za vođenje korektne kampanje, na što pozivamo i ovom prilikom ostale političke subjekte.
HDZ BiH i HNS porukama Zajedništva, te pozivom na jedakopravnost, konstutivnost i bolji život svakoga Hrvata i drugih građana u BiH, nikoga nije, niti namjerava uvrijediti.
Političkim protivnicima, još jednom upućujemo molbu, da svoju nervozu iskazivaju na druge načine i da ne strahuju od većinske volje Hrvata u BiH, ističe se u priopćenju HDZ-a BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.