Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Gudeljević: Do kraja godine formirati Povjerenstvo za koordinaciju pitanja mladih

25. rujna 2020. u 10:10 0 komentara 85 prikaza

Delegacije vijeća mladih iz Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine posjetile su Ministarstvo civilnih poslova BiH što je ujedno bio i njihov prvi zvaničniposjet jednom ministru civilnih poslova od kada vijeća djeluju.

Teme razgovora su se odnosile na ponovno pokretanje rada Povjerenstva za koordinaciju pitanja mladih BiH, jačanje institucionalne podrške mladima i omladinskom sektoru u BiH kao i međunarodni sporazumi i obveze koje je država BiH preuzela kada je u pitanju omladinski sektor u BiH.

Ohrabrujuća vijest iz Vijeća mladih Federacije je da je konstituirano novo rukovodstvo te da konačno imaju legitimnog potpisnika potencijalnog Sporazuma o suradnji s Ministarstvom civilnih poslova BiH.

Razgovarano je i o neuključenosti četiri županije u rad Vijeća mladih Federacije BiH, a riječ je Bosansko-podrinjskoj županiji, Herceg-bosanskoj županiji , Zeničko-dobojskoj županiji i Hercegovačko neretvanskoj županiji koji još nemaju formirana vijeća mladih.

U vezi s tim, dogovoreno je pokretanje zajedničkih aktivnosti kako bi se i ove zajednice čim prije aktivno uključile u rad Vijeća mladih Federacije BiH.

Ministrica Gudeljević je naglasila da želi na svaki raspoloživ način pomoći vijećima mladih u BiH, mladima općenito i da će uložiti sve napore da Povjerenstvo za koordinaciju pitanja mladih BiH bude formirano do kraja ove godine, nakon pune tri godine stanke.

Sastanku su nazočili Mladen Pjevčević uime Omladinskog vijeća Republike Srpske te Nikola Kandić i Jasmina Banjalučkić uime Vijeća mladih Federacije BiH, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.