Ljubuški

Gradi se kružni tok pokraj Doma zdravlja i OŠ Marka Marulića

11.04.2018.
u 12:45

Najave iz općinskih službi i čelništva Općine Ljubuški da će se i u ovoj godini nastaviti s uređenjem gradskih prostora, počinju se realizirati. Nakon što je gotovo u cijelosti preuređena i obnovljena središnja ulica - Ulica hrvatskih branitelja, nastavlja se sređivati preostali dio, a riječ je o izgradnji kružnoga toka pokraj Doma zdravlja i OŠ Marka Marulića, piše Večernji list BiH. 

Sigurnost prometa

To je iznimno važan posao koji će u velikoj mjeri izmijeniti i uljepšati sliku tog dijela grada, a dobit će se puno na funkcionalnosti i sigurnosti prometa. Time će Ljubuški dobiti još jedan, ukupno četvrti kružni tok na gradskom području. Bruje strojevi GP Putovi Grude, koje izvodi radove, rovokopač kopa kanal u koji se polažu cijevi, kamion dovozi i istresa pijesak, podignut je stari asfaltni sloj na nogostupu, radnici postavljaju nove rubnike..., promet se odvija, ali usporeno, no vozači imaju strpljenja i razumijevanja jer će njihov grad dobiti i poprimiti još jedno obilježje koje mu daje pečat i svrstava ga u skupinu i razred dobro i moderno uređenih gradova. - Radove smo trebali početi još prije mjesec dana, ali kišno vrijeme nas je spriječilo i ograničilo. Sadašnje raskrižje će dobiti posve novi izgled, semafori će biti uklonjeni, izgradit će se kružni tok, novi nogostupi, zelene površine, riješit će se odvodnja oborinskih i slivnih voda. Planirano je da radovi budu završeni do sredine sljedećeg mjeseca. Odmah potom idemo na uređenje partera oko OŠ Marka Marulića i sve zajedno bit će jedna posve nova i uređena cjelina - kaže dipl. ing. građevine Stanko Musa, savjetnik općinskog načelnika za općinski razvitak. Šef gradilišta, građevinski tehničar Alen Ćutuk, djelatnik tvrtke Putovi Grude, objašnjava kako će se sadašnja tri kolnička traka na raskrižju preinačiti u dva, dolazni i odlazni, a treći će se pretvoriti u parkiralište i zelenu površinu. - Polumjer kružnog toka bit će četiri metra, što znači da će mu promjer ili širina biti osam metra, a u sredini će biti rasvjetno tijelo.

Zelena površina

Cijeli kružni tok će se za nekoliko metara pomaknuti prema Domu zdravlja, pa će se na prostoru ispred nekadašnje Gradske ljekarne, umjesto sadašnjeg trećeg traka, izgraditi parkiralište za 10-ak vozila, a u suprotnom smjeru, pokraj zgrade OŠ Marka Marulića, uz već postojeću, napravit će se nova zelena površina koja će povećati sadašnju za oko 120 četvornih metara. Krug u kružnom toku bit će s granitnom kockom i upuštenim rubnicima, tako da će postojati mogućnost penjanja vozila preko kocke. Molimo vozače i sve građane za strpljenje, a kad god smo radili u Ljubuškom, imali smo razumijevanje ljudi za radove i otežan promet - kaže Alen Ćutuk. •

Ključne riječi

Komentara 1

P1
petrus_1
20:04 11.07.2018.

Molim redakciju da ispita vjerodostojnost novinara Ivana Kaleba. Prema saznanjima brojnih čitatelja piše laži. Hvala!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije