danas sjednica

Gordana Živković bit će tajnica državnog Doma naroda

13.03.2019.
u 09:11

Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović (SDP), izaslanik iz Kluba bošnjačkog naroda, dat će svečanu izjavu o preuzimanju mandata jer nije nazočio konstituirajućoj sjednici tog Doma 28. veljače, kada je izjavu dalo ostalih 14 izaslanika.

S obzirom na ranije oštre reakcije iz SDP-a BiH na račun SDA, jer su njihova tri izaslanika odlučila da Bećirović bude imenovan za zamjenika predsjedatelja Kluba bošnjačkoga naroda, očekuje se da će se Bećirović izjasniti o ovom pitanju. Na sjednici je planirano i imenovanje Gordane Živković za tajnicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH jer je to mjesto odnedavno ispražnjeno zbog imenovanja Bojana Ninkovića, doskorašnjega tajnika, na mjesto ravnatelja Fonda za povratak BiH. Ninković je kadar SDS-a, a Živković na ovo mjesto dolazi na prijedlog SNSD-a.

Imenovanje Živković već je usuglasio Kolegij Doma, a danas bi njezino imenovanje trebalo biti i formalno potvrđeno. Buduća tajnica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH već je radila u institucijama BiH te je bila savjetnica u Misiji OESS-a u BiH. Inače, ta pozicija pripada kadru iz reda srpskoga naroda jer je poslovnicima utvrđeno da tročlani Kolegij Tajništva Zajedničke službe PS BiH čine pripadnici iz triju konstitutivnih naroda.

Na čelu Tajništva je Bošnjak, a tajnik Zastupničkoga doma je Hrvat. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?