Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Gordana Tadić predsjedala sastankom Udarne grupe

20. siječnja 2021. u 09:42 1 komentara 289 prikaza
Pogledajte galeriju 1/4

U Tužiteljstvu BiH održan je sastanak Udarne grupeza borbu protiv trgovine ljudima iorganiziranih ilegalnih migracija.Središnje teme sastanka odnosile su se na realizirane aktivnosti, kao i plan djelovanja u narednom razdoblju u otkrivanju, kaznenom procesuiranju i spriječavanju kaznenih djela iz oblasti trgovine ljudima i ilegalnih migracija.

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić, predsjedavala je sastankom Udarne grupe, na kojem su sudjelovali dužnosnici pravosudnih, policijskih i sigurnosnosnih institucija sa razine države Bosne i Hercegovine, oba entiteta i Brčko Distrikta BiH, kao i novoimenovani članovi Udarne grupe.

Predstavnici institucija su prezentirali informacije o radu i djelovanju institucija i agencija iz kojih dolaze, a sudionici sastanka razmatrali su i zajedničke aktivnosti u prevazilaženju aktualnih problema u BiH iz oblasti trgovine ljudima i ilegalnih migracija.

Na sastanku je zaključeno da je postignut napredak u procesuiranju kaznenih djela trgovine ljudima na svim razinama, ali da se i dalje nastavljaju aktivnosti putem Specijalizirane mreže tužitelja i istražitelja za borbu protiv trgovine ljudima, u cilju učinkovitijeg identificiranja i procesuiranja pojavnih oblika kaznenih djela trgovine ljudima i pružanja potpore i zaštite žrtvama, posebno ranjivim kategorijama.

Također je istaknuta potreba nastavka aktivnosti na specijalističkim edukacijama iz ove oblasti, za istražitelje, tužitelje i suce koji rade na ovim predmetima. 

S obzirom na važnost navedene tematike i zaštite žrtava trgovine ljudima u procesu jačanja vladavine prava, sastanku su nazočili i predstavnici međunarodne zajednice i organizacija koje djeluju u Bosni i Hercegovini, a koji pružaju značajnu potporu u ovoj oblasti.

  • lokve:

    Jadna naša pravdo od ministra preko predsjednika ustavnog suda glavnog tužioca sve ikona do ikone ikebaa do ikebane HDZovo cijeće.