Čim jača kiša

Goražde opet poplavljeno

12.07.2020.
u 12:19

Zakrčene prometnice, poplavljene ulice, voda i blato u pojedinim kućama i poslovnim prostorima, uobičajeni su prizori u pojedinim dijelovima Goražda nakon svake jače kiše. Tako je bilo i noćas

– Voda je bila preko koljena, tako da ni čizme nisu pomagale. Uz pomoć neke štange uspio sam probiti sloj mulja na odvodnoj rešetki, pa je voda počela da teče kroz odvodni kanal. Ovo je ne znam ni koji put da nam se isto događa – kazao je za Avaz jedan od vlasnika radnji u ulici Kulina – bana, koji se s bujicom borio do iza dva sata. 

U ulici Bekte Gacka u naselju Glamoč voda i blato ušli su u kuću Edževita Hrelje.

– Prije ovog smo još jednom ovo doživjeli. Prošli put sam sanirao sve, radio neke podzide, sanirao sobe, a jutros katastrofa, sve je ponovno poplavilo. Sve moram dizati, čistiti i sušiti – kaže Hrelja.

Kamenje, dijelovi drveća i blato koje je donijela bujica privremeno su onemogućile promet ulicom 22. maj u čijem raščišćavanju su sudjelovali i mještani. Kako su nam kazali, zbog nestručno riješenih propusta i odvodnih kanala, iz svojih dvorišta i pratećih objekata u više navrata prisiljeni su uklanjati ono što oborinske vode donesu.  

Svake godine ponavljaju se isti problemi, ali pored jakih kiša problem je što nadležni ne prihvaćaju preporuke građana, kaže Alen Selimović, predsjednik MZ Goražde 2. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?