ZBOG UGRIZA

Godinama ga je mučilo oko, liječnici otkrili 'uljeza': 'Osjetio je kako ga izvlačimo'

Marko Mrkonjić/Pixsell
20.11.2019.
u 08:15

Doktori sumnjaju da je crv dospio u Patelovo tijelo kad ga je prije 12 godina ugrizao pas.

Doktori su izvukli 7 centimetara dugog crva iz čovjekovog oka nakon što se požalio da ga oko boli i svrbi i to posljednjih nekoliko godina. Jasubhai Patel, 70-godišnji muškarac iz Indije očajnički je tražio pomoć liječnika, međutim niti jedan od doktora koje je posjetio nije mogao dijagnosticirao uzrok njegovih problema. 

Međutim, jedan liječnik primijetio je kako se parazit miče u dijelu Patelova oka. Oftalmolog Milan Panchal iz Bharuch koristeći mikroskopsku metodu pregleda oka otkrio je parazita na stražnjem dijelu konjunktivne površine oka. 

- Izvukli smo crva živog. Pacijentu smo dali samo lokalnu anesteziju. Mogao je osjetiti kako izvlačimo crva iz njegova oka. - izjavio je doktor Milan koji je upozorio da je crv mogao trajno oštetiti vid 70-godišnjaka da ga nisu odmah izvadili. 

- Da ga nismo izvadili na vrijeme, muškarac bi oslijepio. Postojala je šansa da bi crv došao do mozga, a tada bi bila potrebna operacija da se crva ukloni. Trebalo nam je 25 minuta da uklonimo parazita. Bilo je teško uloviti ga s obzirom na to da se micao. - kazao je oftalmolog. 

Doktori sumnjaju da je crv dospio u Patelovo tijelo kad ga je prije 12 godina ugrizao pas. Oni smatraju kako je moguće da je tada parazit ušao u njegov krvotok i dospio u Patelovo oko, piše Mirror. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?