POZITIVNA STRANA

Glumljenje orgazma može biti i dobra stvar, ali postoji zamka

21.05.2018.
u 21:40

Može li glumljenje orgazma biti dobro za seksualni život ili ga može sasvim uništiti? Može ga obogatiti, a može ga i uništiti, ovisno o kontekstu i namjeri...

Glumiti orgazam kako bismo udovoljili partneru oduvijek se smatralo velikom pogreškom, a tim stručnjaka, čiji su stavovi objavljeni na Smilemakersu, kažu kako glumljenje orgazma može imati i neke dobre učinke u spavaćoj sobi.  

Može li glumljenje orgazma biti dobro za seksualni život ili ga može sasvim uništiti? Može ga obogatiti, a može ga i uništiti, ovisno o kontekstu i namjeri, piše Daily Mail. 

Kada se pretvaramo da uživamo i zagrljajem, poljupcem ili glasnim uzdisanjem dajemo lažne signale da uživamo, to u konačnici može potaknuti strast i dovesti do orgazma oboje partnera, kažu stručnjaci. S druge pak strane, ovim signalima dajete do znanja drugoj strani što volite u seksu i zato nije dobro baš se pretvarati jer i stiskom ili uzdahom možete dati do znanja koliko ste uzbuđeni.

Kada na ovaj način pokazujete koliko uživate i vi i partner više ćete se uzbuditi, pišu stručnjaci. Kada se na ovaj način potiče orgazam, korist je obostrana, ali kad lažirate orgazam kako ne biste uzrujali svog partnera i pri tom sebi uskraćujete zadovoljstvo, dugoročno to nije dobro.

– Šaljete pogrešnu poruku partneru koji će živjeti u uvjerenju da vas je zadovoljio i mislit će da je način na koji je to napravio dobar. Vaš partner ne  zna u takvoj situaciji da vama odgovaraju drukčije poze ili da volite dužu predigru. Komuniciranje je važno i morate dati do znanja partneru i partnerici što volite jer samo na takav način vaš intimni život imat će uspjeha. Nije uvijek lako pričati o tome niti je lako reći partneru ili partnerici da  radi nešto pogrešno jer je moguće da ćete ih povrijediti. Ali samo iskreni razgovor može omogućiti da u seksu podjednako uživate i vi i vaš partner ili partnerica, a ne da samo čekate da onaj drugi doživi orgazam – poručuje tim stručnjaka. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?