Global Finance proglasio UniCredit Bank najboljom bankom u Bosni i Hercegovini

30.03.2023.
u 12:48

Prestižni financijski magazin Global Finance je, u okviru svoje 30. godišnje ceremonije dodjele nagrada za najbolje banke, objavio da je UniCredit Bank d.d. Mostar izabrana za najbolju banku u Bosni i Hercegovini za 2023. godinu.

Selekciju najboljih banaka, koje su pažljivo pratile potrebe svojih klijenata na zahtjevnim tržištima i ostvarile snažne rezultate istodobno postavljajući temelje za budući uspjeh, izvršili su urednici Global Finance magazina kroz opsežne konzultacije s korporativnim financijskim rukovoditeljima, bankarima i bankarskim savjetnicima te analitičarima širom svijeta. 

“Kako se bankarska kriza širi iz SAD-a na druge regije, identificiranje najboljih banaka u pogledu usluga, stabilnosti i institucionalnog znanja važnije je nego ikad”, rekao je Joseph D. Giarraputo, osnivač i glavni urednik Global Finance magazina. “Ovogodišnje nagrade za najbolju banku odlaze u ruke financijskim institucijama koje nude širok spektar usluga i pouzdanost potrebnu za dugoročne financijske odnose.“

Iz magazina naglašavaju kako su pobjedničke organizacije svojom imovinom i obvezama upravljale na pravi način, imajući na umu scenarije naglih promjena kamatnih stopa.

"Ponosni smo na još jedno dostignuće koje potvrđuje našu kontinuiranu težnju da osnažimo razvoj zajednice i da našim klijentima pružimo usluge najveće kvalitete. Poticanje poslovanja, posvećenost uvođenju promjena u pojednostavljenju i digitalizaciji, kao i obveze koje svakodnevno preuzimamo kako bismo zadržali najviši standard, čine nas onim što u poslovanju jesmo – liderom, a sve smo to radili ne zaboravljajući kome služimo - našim klijentima“, izjavila je Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit Bank d.d. 

Global Finance je, prilikom odabira najboljih banaka, uzeo u obzir niz faktora, počevši od kvantitativnih objektivnih pokazatelja, pa sve do informativnih subjektivnih. Objektivni kriteriji koji su razmatrani prilikom odabira najboljih banaka su: rast aktive, profitabilnost, geografski doseg, strateški odnosi, novi razvoj poslovanja i inovacije u proizvodima. Na izbor u konačnici utjecali su i subjektivni kriteriji, odnosno mišljenja analitičara tržišta kapitala, kreditni rejting, procjene bankarskih savjetnika i ostalih sudionika u bankarskoj industriji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?