Njam

Francusko tijesto bez jaja, napravite najukusnije kiflice

29.01.2022.
u 15:12

Od tijesta pripremljenog prema ovom receptu možete praviti slane ili slatke kiflice, kao i različita peciva i kruhove. Količine u receptu su veće, pa dio tijesta možete čuvati u frižideru ili zamrzivaču, međutim, ako želite odmah da ga iskoristite smanjite malo količinu brašna.

Sastojci:

    10 do 12 šalica brašna (šalica od 200 ml)
    4 šalice tople vode
    6 žličica šećera
    4 žličice suvog kvasca
    1 šalica ulja
    2 male žličice soli

Priprema:

Pomiješajte vodu, šećer i kvasac pa ostavite 2 do 3 minute. Potom dodajte ulje, sol i brašno. Zamijesite tijesto, mora biti vlažno, ali ne i ljepljivo. Ostavite da odmara 10ak minuta pa ga premjesite. Ponovite isti postupak 4 do 5 puta. Kada formirate oblik koji želite pecite na 200 stupnjeva 20 do 30 minuta, ovisno od debljine tijesta.

Od ovog tijesta možete pripremati različite vrste peciva. Presijecite ga 3 dijela i ispecite francuske dugačke vekne. Ako ubacite kockice čokolade, dobit ćete čokoladni kruh. Od njega možete praviti i kiflice - prazne ili punjene slanim ili slatkim filom. Prije pečenja ih možete posuti susamom, kimom, makom..., piše mondo.rs.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije