Naslovnica Vijesti

Francuska i Njemačka podržavaju projekt RYCO

28. siječnja 2016. u 18:11 0 komentara 257 prikaza
pomirenje

U povodu Dana francusko-njemačkog prijateljstva, veleposlanstvo Njemačke, veleposlanstvo Francuske i Francusko-njemački ured za mlade (OFAJ/DFJW) organizirali su u Sarajevu susret s predstavnicima vlada i civilnog društva šest država zapadnog Balkana (BiH, Srbija, Albanija, Crna Gora, Makedonija i Kosovo).

- Pomirenje i suradnja između Njemačke i Francuske izgrađeno je putem mladih. U posljednjih 50 godina 10 milijuna mladih otkrilo je kulturu susjedne zemlje zahvaljujući programima mobilnosti OFAJ-a/DFJW-a. Gledajući na ostatak svijet, njemačko-francusko prijateljstvo danas može poslužiti kao primjer za zapadni Balkan - navodi se.

OFAJ/DFJW je partner inicijative za osnivanje Regionalnog ureda za suradnju za mlade zapadnog Balkana (RYCO).

U povodu događaja organiziranog u Sarajevu 27. siječnja, mladi iz BiH i regije razgovarali su o izazovima i ciljevima tog projekta pomirenja i suradnje.

- Veleposlanica Francuske i ataše za kulturu veleposlanstva Njemačke potvrdili su podršku svojih država inicijativi RYCO. Sudionici su zajedno odredili cilj, a to je službeno osnivanje ovog organa do naredne Pariške konferenciju o zapadnom Balkanu koja će se na ljeto održati u Francuskoj, navodi se u priopćenju za javnost Veleposlanstva Francuske.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.