Nakon pritvora

Fikret Abdić jutros na radnom mjestu u Općini

30.10.2020.
u 15:26

Načelnik Općine Velika Kladuša Fikret Abdić jutros se vratio na radno mjesto u svoj kabinet, a nakon što je jučer pušte niz pritvora zbog, kako se navodi u rješenju, omogućavanja sudjelovanja u izbornoj kampanji.

Laburistička stranka objavila je snimak dolaska Abdića u zgradu Općine.

"Vrhovni sud Federacije BiH je ukinuo pritvor Fikretu Abdiću 21.09.2020. zbog nepostojanja krivičnog djela, a ne zbog sudjelovanja u predizbornoj kampanji! Zahtjevi branitelja i Laburističke stranke za puštanje na slobodu zbog izborne kampanje Sud u Bihaću je odbio! SIP BiH i dalje bez odgovora", napisali su Laburisti.

Ispred općine dočekali su ga uposlenici.

Podsjetimo, načelnik Općine Velika Kladuša i haški osuđenik Fikret Abdić, uhićen je 18. lipnja u okviru akcije "Mreža" i od tada se nalazio u pritvoru. Akcija Mreža je rezultat višemjesečne istrage Tužiteljstva USŽ, koja se vodi protiv sedam fizičkih i jedne pravne osobe, a čiji su akteri osumnjičeni za više produženih krivičnih djela zlouporabe položaja ili ovlasti i povrede ravnopravnosti u obavljanju privredne djelatnosti. Riječ je o krivičnim djelima koja su počinjena od 2016. godine do trenutka uhićenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije