Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Federalni inspektori do danas izdali 34.308 rješenja o ograničenom kretanju

09. svibnja 2020. u 18:20 0 komentara 48 prikaza
granica

Sanitarni inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove na graničnim prijelazima su, zaključno sa 8. svibnjem, izdali ukupno 34.308 rješenja o stavljanju putnika pod zdravstveni nadzor, ograničeno kretanje ili izolaciji na period od 14 dana.

Za kategorije osoba iz nove naredbe Federalnog stožera civilne zaštite koja se primjenuje od 24. travnja, inspektori su tijekom jučerašnjeg dana na graničnim prijelazima izdali 985 rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor odnosno ograničenju kretanja izvan mjesta boravka, i to 725 rješenja o izolaciji te 203 rješenja za vozače, 20 rješenja za pogranične i 37 za prekogranične radnike.

Nadzorima i mjerama federalnih inspektora je, prema do sad dostupnim podacima, od početka primjene mjera obuhvaćeno ukupno 3.787 osoba - državljana BiH s prebivalištem u RS koji su u BiH ušli preko graničnih prijelaza koji se nalaze na području FBiH, te su podaci - popisima s imenima, prezimenima i adresama osoba dostavljeni Inspektoratu Republike Srpske na daljnje postupanje i provođenje.

Isto vrijedi i za 383 lica – državljana BiH s prebivalištem na području Brčko Distrikta, za koje su podaci dostavljeni Inspektoratu Brčko Distrikta.

Inspektorat RS je dostavio podatke o 102 osobe kojima su sanitarni inspektori RS-a tijekom jučerašnjeg dana izdali rješenje o kućnoj karanteni, te podatke o rješenjima za 451 vozača koji imaju prebivalište u FBiH. Tijekom jučerašnjeg dana, Inspektorat Brčko Distrikta je izdao 11 rješenja o izolaciji osobama koje imaju prebivalište na području Federacije BiH.

Mjere za 797 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori ističu danas, a do jučer je za ukupno 27.922 osobe isteknuo razdoblje obvezne izolacije u trajanju od 14 dana.

-Pozivaju sve subjekte kojima je naredbom Federalnog stožera civilne zaštite omogućen rad, da se pridržavaju svih higijenskih i zdravstvenih preporuka Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo FBiH, te obavještavaju da će pojačati kontrolu poštivanja datih preporuka - priopćeno je iz Federalne uprava za inspekcijske poslove.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.