ISTRAŽIVANJE

Evo zašto ste umorne: Biti majka je kao da ste odradili dva i pol radna vremena dnevno!

12.06.2019.
u 16:25

Prema rezultatima istraživanja, većina majki započinje svoj radni dan u 6:23 ujutro, a ne završavaju sve do 20:30

Kada ste roditelj, nemate pravo na slobodan dan. Istraživanje koje je provela organizacija 'Welch' utvrdilo je da  preko dvije tisuće majki prosječno radi 98 sati tjedno. Riječ je o majkama djece između 5 i 12 godina, a ovakvi rezultati ukazuju kako majčinstvo zapravo obuhvaća 2 i pol posla. Prema rezultatima istraživanja, većina majki započinje svoj radni dan u 6:23 ujutro, a ne završavaju sve do 20:30, piše Motherly.  

- Rezultati pokazuju koliko je zahtjevna uloga majke, a sastoji se od konstantnih zadataka svakog dana - kazala je Casey Lewis iz Welcha.  

Prema rezultatima, prosječna je mama sretna ako ima između sedam minuta i sat vremena dnevno za pauzu. Majke ističu i pritisak koji osjećaju zbog zdrave prehrane koju moraju priuštiti svojoj djeci svakog dana. Mame obično rade oko 14 sati dnevno, što se zapravo računa kao dva različita posla. Ovi rezultati nisu iznenađujući brojnim majkama, no lijepo je što podsjećaju ostatak svijeta koliko je zahtjevna njihova uloga.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije