širenje interneta

Europska unija daje 30 milijuna eura za internet na Balkanu

13.02.2019.
u 09:32

Europska komisija svakodnevno radi i na dodatnim smanjenjima cijena te ukidanju roaminga unutar zapadnog Balkana i prema EU. Europska unija spremna je uložiti 30 milijuna eura za širenje interneta na zapadnom Balkanu.

Povjerenica za digitalno tržište Marija Gabrijel objavila je da se radi o nepovratnim sredstvima koja se troše u okviru projekata smanjenja roaming cijena unutar naše regije te prema EU.

Sredstva su odobrena u okviru investicijskog fonda za zapadni Balkan (WBIF) i troše se za realizaciju širokomrežnog pojasa. Gabrijel je, govoreći u Europskom parlamentu, istaknula da Europska unija snažno podržava aktivnosti šest država zapadnog Balkana na smanjenju cijena roaminga te što jeftiniji pristup i korištenje interneta. Naglasila je da ukidanje roaminga, što je EU već učinio, jest njezin cilj i za države zapadnog Balkana. No, one nisu dio EU-a te taj proces može ići samo nakon dogovora telekom operatora i vlasti unutar regije. Ipak, Gabrijel je pohvalila nekoliko telekom kompanija koje su samoinicijativno već značajno reducirale troškove roaminga. - Europska komisija je u stalnom kontaktu s partnerima na zapadnom Balkanu kako bi cijene roaminga bile dodatno reducirane s krajnjim ciljem da se on ukine - poručila je Gabrijel. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije