OŠ Ruđera Boškovića u Grudama

Dvostruka radost: Više djece i ‘nova’ škola

11.09.2018.
u 11:12

Kada u današnjem vremenu u školu krene ukupno 30 učenika više u odnosu na godinu ranije, onda to daje nadu u bolje sutra za jednu lokalnu zajednicu. U Osnovnu školu Ruđera Boškovića u Grudama jučer ih je krenulo ukupno 806, a upisanih u prvi razred je 78.

Paze na svaki korak

Ekipa Večernjaka jučer je ispratila početak nastave u Grudama, a osim prosvjetnih djelatnika, predvođenih ravnateljicom Lucijom Mikulić, tu su bili i zaštitari koji su pazili na svaki korak učenika. Ipak, teški strojevi su pored škole, radovi su u punom jeku kako bi višemilijunski projekt izgradnje zgrade do postojećeg kompleksa škole i uređenja dvorišta bio u potpunosti završen. Njegovu realizaciju ponajviše je potpomogla Vlada Republike Hrvatske. - Nedostatak školskog prostora zbog porasta broja polaznika nešto je što nas sve skupa veseli. Na nama je odgovornost sadašnjim i budućim generacijama omogućiti primjerene uvjete kako bi mogli ostvarivati vrhunske rezultate - rekao je svojedobno Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan RH, najavljujući ovaj projekt, a kako stvari sada stoje, uvjeti su ostvareni. Nakon završetka unutarnjih radova, izgradnje učionica, velike knjižnice i svih popratnih prostorija, sada predstoji postavljanje kocki i asfalta ispred škole te će se urediti zelene površine kako bi učenici uistinu mogli uživati u ambijentu koji i priliči gradskoj sredini. Također, poboljšavaju se uvjeti i u gradskom vrtiću koji se nalazi iza osnovne škole u Grudama, a koji će dobiti igralište sa sadržajem za najmlađe. Nakon što su prvi sat proveli u školi, učenici su sa svojim učiteljima i nastavnicima krenuli u crkvu svete Katarine u Grudama gdje ih je dočekao grudski župnik fra Stanko Pavlović. Na svetoj misi fra Stanko je izmolio blagoslov za osnovnoškolce te ih kroz prigodne riječi u propovijedi ohrabrio u nastavku životnog puta.

Ubrzani radovi

Upozorio ih je kako će, uz lijepe, biti i teških trenutaka, ali, uz Božju pomoć, svaka se situacija lakše podnosi. Također, istaknuo je kako je zadaća na cjelokupnoj društvenoj zajednici izvesti djecu na pravi put kako bi jednog dana izrasli vrijedni, kvalitetni, marljivi i dobri ljudi. Učenici će ubuduće normalno pohađati nastavu te biti maksimalno zaštićeni, a radovi će se nastaviti ubrzanim tempom kako bi uskoro i dvorište OŠ Ruđera Boškovića u Grudama zablistalo. Škola u kojoj se ukupan broj učenika povećao i čiji su se učenici istaknuli brojnim nagradama zaslužuje ići naprijed. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?